Ako si vyrobiť Anbu masku?
Na výrobu potrebujete:
/uf toho bude.../muku
misku
H2O
/voda/balon
plastelinu
maly nozik
stare noviny
/Novy Cas, Sme, Pravda, Plus 1 den, bratislavske noviny, hospodarske noviny, mlada fronta, Tatranka, almanach Nitra,...alebo ine /asi handru
pevne nervy
sikovne rucicky spendlik
bielu temperu
stetec
centrofixky
/black and red najcastejsie/1. CAST
Zoberete misku a date do nej vodu.
Do vody nasypete vela muky, vazne neviem presne kolko, rpetoze som to robila len od oka ale tak nech je jej fakt vela.
Teraz sa zaspinite takze nech toto vykonavaju iba silne zaludky a a ludia ktory netrpia plynatostou a nadchou. Takze teraz budete musiet oboma rukami premiesat vodu z mukou tak, aby vam znikla taka hustejsia hmota s co najmenej hrudkami muky.
Ked domiesite ulozte hmotu na par hodin do chladnicky.
2. CAST
Pokial je mucno-vodna zmes alias lepidlo v chladnicke, mozte si zatial pripravit, ako bude maska vyzerat. Ja som si vybrala jednu, nakreslila ako bude zhrba vyzerat a prerusovynou ciarou naznacila useky, ktore budu vyplnene plastelinou.
/ten spodny som aj tak nakoniec vynechala;)/
Z plasteliny som si potom vymodelovala vyssie spominane useky.
Dalej si nafukajte balon do velkosti cca vasej hlavy. Nazbudnite ze maska by nemala byt ani prilis velka ani prilis mala!
3. CAST
LEPENIE
Nachystajte si noviny a plastelinu aplikujte na balon. Dbajte na to aby plastelina k balonu priliehala.
Prineste si lepidlo z chladnicky/z ktoreho je uz husta hmota/ a z novin postupne trhajte kusky papiera lubovolnej velkosti.
Tie potom postupne namacajte do lepidla tak aby boli cele mokre a nanasajte na masku.
Najidealnejsie je polepit najmenej celu polku balona a urobit aj niekolko vrstiev. Pre tensiu masku staci 5, na hrubsiu minimalne 10.
Ked dokoncite vrstvy dajte balon aj v niecom stabilnom vyschnut na radiator.
Pockejte minimalne 24 hodin aby lepidlo s novinami zaschlo a stvrdlo.
Na druhy den by to malo vyzerat nejako takto: